Shimla

I det 19. århundrede, kunne den britiske koloniregering ikke klare varmen under den indiske sommer og søgte mod Himalaya for at finde et køligt tilflugtssted. Omkring 2.100 meter over havets overflade fandt de det ideelle klima i den lille landsby Shimla, der praktisk var omgivet af en fyrreskov, som kunne bruges til byggematerialer. Landsbyen udviklede sig til en blomstrende britisk bjergstation, hvor eftermiddagene gik med kroket på græsplænen, runder af golf og eftermiddagste på terrassen. I dag er regeringen måske indisk, men byen udstråler stadig en kolonial charme. Lokale beboere er stolte af Shimlas falmede pragt, Børn løber rundt i engelsk-inspirerede skoleuniformer, og dommere forlader rådhuset iført parykker og kapper.
Billeder fra Shimla
Oplevelser i Shimla

Start din udforskning på The Ridge, byens hjerte, hvor du kan beundre den imponerende Christ Church med dens nygotiske arkitektur og farverige glasmosaikker. Besøg Viceregal Lodge, en storslået bygning, der engang var sommerresidens for den britiske viceroy, og nu huser Indian Institute of Advanced Study. Tag en spadseretur ned ad Mall Road, en bilfri promenade med butikker, restauranter og caféer, hvor du kan opleve den pulserende atmosfære og købe souvenirs.

For naturelskere er Shimla et paradis med sine frodige skove, snedækkede bjergtoppe og maleriske udsigtspunkter. Tag en tur med Shimla-Kalka Toy Train, en UNESCO-verdensarvsliste, der snor sig gennem bjergene og byder på betagende udsigter. Besøg Jakhoo Temple, et hinduistisk tempel dedikeret til Hanuman, der ligger på toppen af Jakhoo Hill, Shimlas højeste punkt. Nyd den spektakulære udsigt over byen og Himalaya.

Smag på Indien

Shimlas køkken er en blanding af traditionelle Himachali-retter og britisk-inspirerede retter. Smag på lokale specialiteter som madra (en kikærte- og grøntsagsgryde kogt i yoghurt og krydderier), dham (en festlig ret med linser, ris og grøntsager), og chha gosht (lammekød kogt i kærnemælk og krydderier). Prøv også sidu (et dampet brød fyldt med valmuefrø og nødder) og babru (et fladbrød lavet af boghvedemel). For en sød afslutning på måltidet, prøv mittha (en sød risret) eller chhena murki (en dessert lavet af frisk ost og sukker).

background graphic